MySQL

MySQL on erittäin yleinen avoimen lähdekoodin SQL -kieltä käyttävä relaatiotietokantaohjelmisto. Se on hyvin suosittu web – pohjaisten ohjelmistojen, kuten esimerkiksi WordPressin tietokantana. MySQL:n ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 1996 ja vuodesta 2009 lähtien se ollut Oraclen omistuksessa , joka tarjoaa yrityksille myös kaupalliseen käyttöön tarkoitettua versiota.

Peruskurssilla opetellaan asioita käymällä läpi eri aiheita teoriassa ja täydennetään sitä käytännön esimerkeillä. Mikäli tietokone on käytössä niin ohessa harjoitellaan itsenäisesti tekemällä käytännön kokeiluja ja pieniä harjoitustehtäviä.

Kurssin sisältö:

 • Ohjelmiston asentaminen
 • Tarvittavien työkalujen käyttäminen
 • SQL kielen perusteet
  • Tiedon määrittelykieli
   • Tietokannan luonti
   • Käyttäjän ja roolin luonti
   • Oikeuksien antaminen
   • Taulujen luonti
   • Näkymän luonti
  • Tiedon käsittelykieli (DML)
   • Tiedon haku tietokannasta
   • Tiedon lisääminen
   • Tiedon päivittäminen
   • Tiedon poistaminen
 • perusfunktiot
 • perus tietotyypit
 • perusoperaattorit

Kurssin kesto : 1 pv tai tarpeen mukaan useammassa osassa.