Koulutus


Koulutustarjontamme kautta voit suorittaa tasokursseja, joista löytyy vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että edistyneemmillekin. Voit aloittaa peruskursseilla ja täydentää osaamista sopivilla jatkokursseilla. Peruskurssit sopivat kaikille, koska ne alkavat aivan alkeista. Peruskursseilla ei aikaisempaa osaamista välttämättä tarvita. Onko tavoitteena sovellusohjelmien koodaaminen jollakin ohjelmointikielellä vai pitäisikö sittenkin perehtyä ensin tietokannan saloihin. Ohjelmistojen kehittämisen voi myös aloittaa perehtymällä jonkin sovelluskehyksen toimintaan. Vai haluatko vain oppia tekemään kotisivuja käyttäen jotain sisällönhallintajärjestestelmää esim. WordPressiä.


Ohjelmistokehitys

Kurssin sisältö voi olla pelkästään tiettyyn ohjelmointikieleen liittyvää. Tällöin kurssilla käydään läpi jotain tiettyä lausekieltä, kuten esim. C, C#, Java, Pascal, Python tai Ruby. Mikäli tavoitteena on oppia graafisten käyttöliitymien tekemistä (GUI, graphical user interface) , silloin tarvitaan myös ohjelmointikieliä kuten HTML5 , CSS, JavaScript ja TypeScript .

Vai onko tarve kehittää ohjelmia käyttäen jotain ohjelmistokehystä ( sovelluskehys, Software Framework). Tällöin kurssilla opiskellaan sovelluskehyksen käyttöä ja lisäksi kurssiin voi sisältyä jonkin verran tietyn ohjelmointikielen opiskelua. Mitä kieliä tarvitaan riippuu sovelluskehyksestä ja siitä halutaanko kehittää edustaohjelmia (frontend) kuten graafisia käyttöliitymiä verkkoselaimille tai taustalla ajettavia taustajärjestelmäsovelluksia (backend). Sovelluskehyksiä ovat mm. Angular, Spring Boot, Dango ja Ruby on Rails


Tietokantaa tarvitaan aina

Ohjelmistojen kehittämisessä tulee jossain vaiheessa tarve pysyvän tiedon säilyttämiseen. Silloin kuvioon tulee mukaan tietokannan suunnittelua ja sen hyödyntäminen sovelluksessa. Opiskelun voi tietysti aloittaa myös tietokannoista ja keskittyä pelkästään niiden suunnitteluun.

Kursseilla käydään yleisesti läpi tiettyyn tietokantaan liittyviä ominaisuuksia.  Peruskurssilla käydään asiat alkeista alkaen, joten se soveltuu hyvin myös aloittelevalle tietokantaosaajalle,. Kun perustaso on saavutettu, osaamista voi täydentää jatkokursseilla.